Етър-24 и Славия си разделиха по една точка
Етър-24 и Славия си разделиха по една точка / Дарик нюз, архив

По едно полувреме и по една точка си разделиха отборите на “Етър-24”- “Славия” в мач от 13-я кръг на “А”. Част от агитката на домакините този път изрази недоволството си към ръководството, като разпъна плакати на покрива на трафопоста в югозападната част на стадиона. Те бяха видяни от централната трибуна, а публиката започна да скандира “Българи юнаци”.

Срещата тръгна с пропуск на Пивати, който бе изведен отдясно, но Георги Петков спаси удара му от малък ъгъл. В 13-ата минута се прояви Велимирович, който извади топката насочена с глава към долния му ляв ъгъл.

В 21-ата минута обаче вратарят на великотърновци бе безпомощен при красив изстрел на Владислав Златинов, който се възползва от подаване с гърди на Петър Димитров. Голът бе първи за столичани след шест поредни шампионатни мача, в които те не се бяха разписвали във вратите на съперниците. Етърци отговориха с два удара на младия Николай Николаев, като първият бе спасен от Петков, а следващия бе в аут.

В 33-ата минута “Славия” имаше възможност да вкара втори гол, но удар на Петър Димитров срещна гредата. В края на първото полувреме същият Петър Димитров изби от голлинията топката насочена от дебютанта във виолетово Касъл.

В добавеното време Живко Желев от три метра прати кълбото над вратата на Велимирович.

В началото на втората част Четин Садула затрудни Георги Петков, а от другата страна удари на Петър Димитров и Здравко Лазаров бяха избити от Велимирович.

В 71-ата минута Здравко Лазаров свали топката с глава на Владислав Златинов, но за късмет на етърци той стреля слабо и неточно.

При ответната атака Нери проби до аутлинията и подаде на Дормушали Саидходжа, за когото остана само да подложи крак за 1:1.

Буквално след подновяването на играта Саидходжа бе изведен сам срещу Петков, но ударът му по диагонала не намери целта.

До края на срещата и двата отбора опитаха да стигнат до победата.

За “белите” пропуснаха Здравко Лазаров и Владислав Златинов, а за “виолетовите” Нери подпали ръкавиците на Петков.

След равенството етърци се намират на предпоследното 15-о място с актив от осем спечелени точки.

“Поздравявам нашите футболисти за старанието и хъса през второто полувреме. Смятам, че равенството е справедлив краен резултат. Ние държахме повече топката, доволен съм и от играта по крилата. За съжаление грашка в защитата ни през първото полувреме доведе до гол в нашата врата. Работим, но ни трябва време, за да коригираме нещата в отбрана. Казах на момчетата, че ако играем добре ще върнем хората на стадиона ”, коментира след мача старши треньорът на  “виолетовите” Сердар Даят.

“Етър-24”: Велимирович, Тико (55 Нери), Русев, Макенджиев, Касъл, Такак (67 Махамат), Петров, Пивати, Саидходжа, Садула, Николаев (70 Хикмет).

“Славия”: Петков, Альошев, Генев (77Чипев), Желев, Р.Димитров, Дяков, Лопес (65-Сандански), Акийоши, П.Димитров, Лазаров, Златинов (75-Калоянов).