Дъжд отмени последния спектакъл на Арабеск, връщат парите за билети
Дъжд отмени последния спектакъл на Арабеск, връщат парите за билети / Дарик нюз

Зрителите, закупили билети за несъстоялия се снощи спектакъл на балет „Арабеск", ще си получават обратно парите за закупените билети от днес до сряда включително, съобщават от Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов". Средствата ще бъдат възстановявани от 9,00 до 18,00 ч в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев" №5 във Велико Търново.

Последният спектакъл на балет „Арабеск" на новата версия на „Кармина Бурана" бе отложен заради падналия обилен дъжд в неделя вечерта. Близо час и половина над 1000 души чакаха дъждът да спре, за да могат да се насладят на балетната постановка. Трупата на „Арабеск" до последно бе готова да излезе на сцената, но представлението бе отменено след метеорологична прогноза за превалявания през цялата нощ.

„Кармина Бурана" бе финалния спектакъл на летния фестивал „Сцена на вековете- 2010" и няма възможност да бъде изигран на друга дата. Над 4000 зрители наблюдаваха изявите на балет „Арабеск" на 6 и 7 август. Трупата обра овациите на известни музиканти и певци от Холандия, студенти от Италия по оперно изкуство, участниците в летния семинар по българистика във ВТУ и екипа на британската експедиция проучваща Никополис ад Иструм.