Деветима студенти получават стипендиите на Академичния съвет на ВТУ
Деветима студенти получават стипендиите на Академичния съвет на ВТУ / DarikNews.bg, архив

Деветима студенти от ВТУ ще получат стипендията на Академичния съвет на вуза тази година. Наградата е в размер на 1000 лв. и се връчва ежегодно в навечерието на студентския празник 8 декември. Носители на тази стипендия са най-добрите студенти от всеки факултет на висшето училище.

Третокурсничката по приложна лингвистика Станимира Събева е първенецът на Филологическия факултет. Тя учи испански и френски език и е постигнала успех 6,00. Пълна отличничка е и Магдалена Борисова, ІІІ курс, специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание", тя е представител на Педагогическия факултет.

Юридическият факултет може да се гордее с Надежда Панова, която е V курс, специалност „Право" и има успех 5,62. Мая Иванова е изборът на Историческия факултет. Тя е четвъртокурсничка и учи археология с успех 5,83. Бистра Байчева, Иван Пейчев и Габриела Захариева също получават стипендията на Академичния съвет. Тримата имат успех около 5,94 и са представители съответно на Стопанския факултет, на Философския факултет и на Факултета по математика и информатика. Бистра учи маркетинг и е в трети курс. Иван е четвъртокурсник по психология, а Габриела е в трети курс на специалността „Информатика"

Факултетът по изобразително изкуство е номинирал Весела Петрова, ІV курс, специалност „Изящни изкуства- Стенопис". Нейният успех е 5,80. Стипендиантът на Православния богословски факултет е Тодор Чакъров, който учи „Теология и социално служение" и има с упех 5,80.