Дават зали на бадминтонисти, каратисти и стрелци с лък
Дават зали на бадминтонисти, каратисти и стрелци с лък / netinfo

Управителят на ОП “Спортни имоти” Момчил Иванов кани на следващото си заседание в началото на февруари Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта към Общинския съвет. Съветниците искат да чуят от него какво е състоянието на спортната база и какви са вариантите за решаване проблемите с недостига на зали, съобщи председателя на Комисията Камен Алексиев.
Комисията предлага на Местния парламент да даде на клуба по киокошинкай карате “Катана” една от залите в новопостроения спортен комплекс, разположен западно от стадион “Ивайло”. До края на 2007 година 48- те възпитаници на треньора Самир Мутишев са тренирали в зала на МДТ “К. Кисимов”.
На Бадминтон скоуш клуб В.Търново ще бъде разрешено да води занимания в залата на Радиотехникума, след приключване на ремонта й. До тогава спортистите да ползват физкултурния салон на СОУ “Емилиян Станев”, в свободните часове, с разрешението на директора му Христо Казаков е друго предложение. Бадминтонистите на Димо Димов не тренират от месеци заради липса на зала.
Стрелците с лък да ползват за подготовка закритата писта на стадион “Ивайло” е друго решение на Комисията за младежта и спорта.
Председателят и Камен Алексиев информира още, че на заседанието е дадено положително становище по молбата на Спортен клуб по ориентиране “Трапезица- 1954” до Общинския съвет- Община Велико Търново да стане съорганизатор на Държавното първенство по ориентиране и Парковата купа. Състезанията ще се проведат в края на април, а за съфинансирането им в Бюджет- 2008 трябва да бъдат заложени 5800 лева в раздел “Домакинства на държавни и международни прояви”. Организирането на шампионата и купата ще струват 15900 лева, които освен от Общината ще бъдат осигурени още от спонсори и клуба.
Предложенията на Комисията да бъдат гласувани на предстоящата сесия на Общинския съвет на 24 януари.