Даниел Панов и над 250 деца откриха Лятна полицейска академия край Велико Търново

/ Община Велико Търново
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов и над 250 деца откриха деветото издание на лятната полицейска академия, която ще се провежда цяло лято в населените места край старопрестолния град.

Ще се проведе „Лятна детска полицейска академия“ с Центрове за работа с деца и младежи

Стотици малчугани и ученици ще станат част от разнообразните занимания, теоретични и практически уроци и събития, които ще се състоят в 20-е центрове за деца и младежи в общината. Даниел Панов подчерта, че с инициативата Велико Търново отново дава пример на цяла България с провежданите младежки политики.

Откриването бе на стадиона в Дебелец - то включваше разнообразни демонстрации, а децата показаха как се гаси пожар, какви са правилата за оказване на първа помощ, как трябва да се държат на улицата като пешеходци или колоездачи. Освен противопожарните автомобили, особен интерес предизвика и появата на отлично обучените полицейски кучета.

Търновчета се преобразиха като полицаи в голяма кампания за пътна безопасност (СНИМКИ)

Кметът Даниел Панов благодари на децата и младежите, че са избрали да имат една по-различна ваканция, в основата на която е здравословният начин на живот и израстването им като хора с гражданска съвест и отговорност, познаващи рисковете и най-вече - знаещи кое е добро и кое е лошо. Думи на признателност Панов изказа към всички, съпричастни към инициативата и утвърждаването й - Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”,

Областна управа, областните дирекции на МВР и на пожарната, Сдружението на кметовете и кметските наместници, Съюз на пивоварите в България и други. Даниел Панов благодари и на родителите, защото тяхната подкрепа спрямо децата и младите хора също има огромна роля за успеха на лятната академия. Той пожела на децата отлично настроение и радост през цялото лято.

Десетки великотърновски деца ще участват в кампания за пътна безопасност

Сред гостите на събитието бяха областният управител проф. Любомира Попова, представители на ръководствата на Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на регионалните дирекции на полицията и пожарната във Велико Търново, както и Ивана Радомирова от Съюза на пивоварите в България.