Даниел Панов гостува на церемонията за старта на българското председателство

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ Даниел Панов гостува на церемонията за старта на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.Събитието се състоя в залата на Народния театър „Иван Вазов“ в столицата София.

Българските държавници ще проведат поредица от срещи с европейски ръководители

Заедно с Даниел Панов присъстваха заместник-председателите на НСОРБ Донка Михайлова /кмет на Троян/, Иво Димов /кмет на Димитровград/, Хасан Азис /кмет на Кърждали/ и други представители на местната власт.

Елена Поптодорова за речта на Туск: Това е урок по ораторско майсторство (ВИДЕО)

Тържествени слова произнесоха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, премиерът на България Бойко Борисов, министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, президентът Румен Радев, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Европейски медии за българското председателство на ЕС

Впечатляващо бе изказването на Доналд Туск, който говори на български език, рецитира част от стихотворението на Иван Вазов „Отечество любезно, как хубаво си ти!“ и изрази увереност, че председателството ще бъде успешно.

В празничния концерт участваха Детският хор на БНР, камерният ансамбъл „Йоан Кукузел-Ангелогласният”, вокалната формация „Ева Квартет”, Стоян Янкулов и ансамбъл „Чинари”, Ансамбъл „Българе”, инструменталната формация „Булгара” , Крис и Велин.