D2 издирват най-добрата училищна група
D2 издирват най-добрата училищна група / netinfo
Една от най-популярните банди в България – D2 обяви началото на кампания за намиране на най-добрата училищна група. Китаристът на D2 Димитър Кърнев обяви началото на идеята във Велико Търново. Това е един от десетте града в страната, в които ще премине "издирването".
Селекцията ще се съсредоточи върху млади таланти, които свирят рок. Няма да бъдат игнорирани обаче и младежите, които предпочитат различен стил.
Според Митко Кърнев досега подобна инициатива у нас не е реализирана.
Предстоят три турнета от по 10 концерта. Първото, през този месец, ще презентира идеята. През ноември, на второ турне ще бъде представен интернет сайт, на който всички ученици, които имат група и искат да влязат в състезанието ще могат да качват свои демо записи или видеоклипове. На този сайт ще върви и гласуването, което ще определи 10-те най-добри. В София те ще излязат на съвместен концерт. Тогава момчетата от D2 ще определят победителя. Като награда групата ще получи професионални музикални инструменти и оборудване. Те ще запишат песен и ще заснемат видеоклип, продуцирани от D2.