Цветан Цветанов идва за тържественото честване на 100 години от Балканската война
Цветан Цветанов идва за тържественото честване на 100 години от Балканската война / DarikNews.bg, архив

Министърът на вътрешните работи и председател на националния инициативен комитет за честване на 100-та годишнина от Балканските войни Цветан Цветанов ще се включи в тържествата, организирани по повод юбилея във Велико Търново. Честването ще започне от 15,30 ч. в Старото военно училище с откриване на паметен знак на воините от Търновския гарнизон, участвали във войните за национално обединение.

Час по-късно на Арката на търновските генерали ще бъде монтирано копие на бойното знаме на 18-ти Етърски пехотен полк и ще бъдат поднасени цветя. От 17,00 часа пред паметната плоча на Военния клуб също ще бъдат поднесени цветя.

В 17,30 ч. пред паметник „Майка България" ще бъде представен извършеният ремонт на паметника и монтираната позлатена крона и ще бъдат поднесени цветя.

Програмата ще продължи пред Музикално-драматичния театър в 18,10 ч. с шоу на военния духов оркестър на Националната гвардейска част. Представителна рота на Националния военен университет "Васил Левски" ще направи демонстрация на строеви хватки с оръжие. От 19,00 ч., отново пред театъра, ще започне тържествена заря-проверка и празнични илюминации.

Във връзка с честванията на 100-годишнината от Балканската война ще бъдат затворени за движение на автомобили следните улици:

*от 15:00 до 16:50 ч. ул „Ал.Стамболийски" /от корпус 5 до Арката на генералите/
*от 16:50 до 17:00 ч. ул." Христо Ботев" от Арката на генералите до Военния клуб за преминаване на шествието
*от 16:50 до 17:30 ч. пред Военния клуб
*от 17:30 до 22:00 ч. ул."Васил Левски" /от Студентски стол №2 до сградата на Община Велико Търново/