/ DarikNews.bg
Двама мъже и две жени са пострадали при катастрофата на пътя Велико Търново-София, в района на с. Ново село. 
 

Болницата се нуждае от кръв след вчерашната верижна катастрофа


По първоначална информация лек автомобил ''Ситроен'', управляван от 47-годишен мъж от гр. София, движещ се в посока към Велико Търново, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил последователно в товарен автомобил ''Тойота'', управляван от 55-годишен мъж от Варна, който се е отклонил от посоката си на движение и се е преобърнал в затревена площ край пътното платно, след което ситроена се е ударил челно в лек автомобил ''Хонда'', управляван от 34-годишен мъж от гр. София.
 

Верижна катастрофа затруднява движението край Ново село


В резултат на инцидента са пострадали водачът на хондата, който е настанен за лечение във великотърновската болница със съчетана травма, пътничките в същия автомобил – 32-годишна бременна жена с руптура на далак, фрактури на ребра и ходропневмоторакс и 43-годишна жена с луксация на тазобедрена става и фрактури на лицев череп, и двете от София и водачът на ситроена със съчетана травма и фрактура на глезен.
 

Четирима са пострадали при катастрофата край Ново село


По-младата жена е с опасност за живота. Водачът на тойотата е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. На другите двама водачи са взети кръвни проби. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.