Болярки спечелиха купа Христо Тошков, посвещават я на В. Търново
Болярки спечелиха купа Христо Тошков, посвещават я на В. Търново / Личен архив

Великотърновският женски футболен тим «Болярки» спечели осмото издание на турнира за купа «Христо Тошков». Възпитаничките на треньора Валентин Витанов бяха настанени в луксозен хотел, а мачовете се играха на изкуствения терен в Техническия университет в морската ни столица.

Великотърновки започнаха с победа с 1:0 срещу «Берое» /Стара Загора/ с попадение на Гергана Цанкова, която заби топката под гредата от 25 метра. Много оспорван бе двубоят им с домакините от Гранд хотел «Варна», които водеха с 2:0 на почивката. След нея обаче на терена имаше само един отбор, този на «Болярки». Моника Симеонова, Ева Иванова и Велизара Владимирова нанизаха три последователни гола и доведоха нещата до 3:2 в своя полза. В третия мач футболистките от старата столица нямаха никакви проблеми с «Екомет» /Пловдив/ и стигнаха до успех с класическото 3:0.

Моника Симеонова се разписа на два пъти, Янка Димитрова довърши пловдивчанки и като капитан на отбора вдигна купата. Старши треньорът Валентин Витанов благодари на домакините за чудесната организация на турнира и предоставените условия и заяви, че момичетата посвещават трофея на В. Търново, с пожелание и другите футболни отбори да донесат през този сезон купи. Ева Иванова бе отличена за най- полезен състезател, Моника Симеонова приключи състезанието с равен брой голове с получилата приза за най- добър стрелец варненка, суперлативи за представянето си заслужи вратарката Сара Тодорова, както и всички останали футболистки...

Междувременно от понеделник в Правец започнаха квалификациите в пета група за Европейското първенство през 2011 г. за девойки до 17 години. В Правец нашите момичета имат за съпернички отборите на Италия, Исландия и Литва. В разширения състав старши треньорът на националките Емил Кърцелски е включил и болярките Цвета Дянкова и Бахар Осман.