Байдаков, Николаев и Н. Иванов напуснаха Етър ВТ, Сашо Нанков застава зад старши треньора
Байдаков, Николаев и Н. Иванов напуснаха Етър ВТ, Сашо Нанков застава зад старши треньора / Дарик нюз, архив

Трима млади футболисти си тръгват от "Етър ВТ", недоволни от старши треньора Сашо Ангелов. В сряда Димитър Байдаков, Николай Николаев и Николай Иванов са отказали да се съблекат. Формалният повод за бунта е решение на наставника да намали премиите им за равния мач с "Локомотив" /Г. Оряховица/. Пръв скочил голмайсторът на тима Димитър Байдаков, халфът и нападателят го последвали. Младежите имат претенции и за отношението към тях, което особено към Байдаков минавало някои граници. В знак на солидарност останалите играчи също не излезли да тренират. Днес Байдаков заяви, че проблемът не е само в парите, но ще говори, след като се срещне с треньора. На тренировката обаче не се появи нито той, нито някой от другите двама, а останалите играчи проведоха занимание.

Президентът на великотърновския клуб Александър Нанков заяви, че застава зад старши треньора. По думите му премия за равен мач в къщи не се полага, но Сашо Ангелов я поискал, за да стимулира състезателите. "Тези момчета са твърде млади, за да имат подобно поведение и претенции и не го одобрявам. Винаги съм се отнасял добре с тях, помагал съм на Байдков и Николаев в личен план. Случващото се е много неприятно и всеки ще си носи отговорността. То обаче няма да повлияе на стремежа ми да градя клуб с бъдеще. Футболът може без всеки, включително и без тях. Ако Сашо Ангелов не е в този отбор, аз също няма да съм тук", коментира Александър Нанков.

“Някои играчи, които съм преценил, получиха пълна премия, други, които се разхождаха, получиха това, което пак аз съм преценил. Имало е и други мачове, в които не са играли добре, и пак не съм им давал пълна премия. Те искат всички да получават по равно, а не според играта, но няма да стане. Вярно е, че съм ги критикувал, но това е защото съм виждал грешки. Трябва да дават максимума от себе си. Това са условията, който иска - да играе! Никой няма да ме накара да му дам пълна премия, ако не заслужава, аз не съм "Социални грижи". На никого няма да се моля. Ако си тръгват за тяхно добро - хубаво, но едва ли. 4 месеца няма да играят и после пак отначало. Футболът може без всеки - и без мен, и без тях, но аз няма да отстъпя и да раздавам равни премии на всички, реагира Сашо Ангелов.

Байдаков, Николев и Иванов са поредните млади играчи, които напускат. През есента последователно си тръгнаха Кадир Расимов, Стамен Тасев, Стефан Гинчев, Бисер Стоянов, юношите Михаел Павлов и Христо Стоев, а през зимната пауза и Веселин Тисовски. Проблемът при тях, бе че не получават шансове за изява в мъжкия тим. Байдаков и Николаев обаче са твърди титуляри, Николай Иванов започна сезона като такъв, а след промяната в схемата влиза като резерва. Това, че те предприемат подобен ход и рискуват положението си трябва да накара треньор и ръководство да се се замислят дали проблемът е само в десетте местни момчета или и извън тях...