Асеневци закипя от мощни мотори и твърда музика
Асеневци закипя от мощни мотори и твърда музика / DarikNews.bg

С тържествен водосвет бе открито снощи първото издание на Мото рок фест Велико Търново, организирано от мото клуб „Олд Бастардс". Стотици почитатели на мощните мотори и твърдата жица се събраха в първия ден на събора край паметника "Асеневци".

Емблематичното за Велико Търново място се превърна в изложение за скъпи и тузарски накипрени чопъри, а бирата се лееше на корем, също както и дъждът, който обаче не уплаши организаторите и гостите на фестивала. За да се включат в най-новия мото рок събор в старата столица пристигнаха рокери от Сърбия, Македония, Гърция и Румъния. Фестивалът е посветен на 100-годишнината от избохването на Балканската война и се провежда под патронажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов, който днес ще се включи във феста и ще поздрави участниците.

"Този мото рок фест го организирахме за вас приятели, за да се радваме заедно на хубавата рок музика и красивите чопъри", каза при официалното откриване председателят на „Олд Бастардс" Петър Стефанов. Сред гостите на фестивала бе основателят на Мотоасоциацията в Сърбия Деян Илич, който също поздрави от сцената българските си приятели.

Концертната програма в първата фестивална вечер бе открита с атрактиван танц на момичетата от групата за хип-хоп танци „Соу Хард".

Живакът на настроението покачи концертът на HOLY DIO /RONNIE JAMES DIO TRIBUTE/, след което на сцената излезе Данчо Караджов с група СИГНАЛ. Сръбската банда BANDX пък направи страхотн трибют на AC/DC.

Мото рок фестът днес ще продължи с отдаване на почит към загиналите в Балканската война в 12,00 часа със запалени двигатели и мото шествие по улиците на града. В следобедните часове са организирани мото игри и забавления. Рокерите ще се включат в състезания за най-атрактивна татуйровка и най-красив чопър.

Първият концерт тази вечер е от 19,00 часа, когато музикантите от ПИФ ще направят трибют на Металика. От 20.00 ч. ще забие още една сръбска рок банда с трибют на Айрън Мейдън. Гвоздеят в програмата е концертът на световноизвестния вокал на „Рейнбоу" Джо Лин Търнър от 21.30 часа.

Билетът за двете фестивални вечери е 10 лв. Рокерите организират и дарителска кампания в помощ на пострадал варненски моторист, блъснат от автомобил. Всеки, който желае, може да дари средства в специално поставена урна.