Академик взе десети нов играч
Академик взе десети нов играч / netinfo

36-годишният халф Стефан Трайков стана десетото зимно попълнение на „Академик”. Полузащитникът се завърна в родния Свищов, откъдето през 1997 г. дойде в „Етър”, а после кариерата му премина през „Черноморец”, „Марек”, ФК „Равда” и „Мастер” (Бургас). С неговото идване селекцията е приключена, заяви изпълнителният директор на клуба Анатоли Дончев.

Преди Трайков „Академик” привлече защитниците Цветомир Генов от „Локомотив” (Мездра), Любомир Деспотов от „Сливнишки герой” и Теодор Колев, вратарят от „Миньор” Николай Младенов, полузащитниците Тодор Христов от „Берое”, Игнат Дамянов от „Спартак” (Варна), нападателите Иван Янчев от „Марек” и Стоян Кадифчин от „Левски”, както и игралия в плейофи за Шампионската лига с латвийския „Даугас” японец Коичиро Изука. Тези десет футболисти замениха деветте освободени след края на есенния полусезон.

Старши треньорът Румен Стоянов е планирал само 3 контроли през подготовката. Първата е с „Етър ВТ” на 8 февруари в Свищов, втората с ЦСКА на 13 февруари в София, третата със „Спартак- Плевен” на 22 този месец.

Къде ще продължи подготовката на “Академик” ще стане ясно в началото на тази седмица. Според предварителния план крайдунавският тим трябваше да тренира само на местната база. Падналият сняг обаче ще промени първоначалните намерения. След контролата с етърци „студентите” заминават на лагер, който ще бъде или в Сандански, или в „Царско село” в София, като по време на лагера е и мачът с ЦСКА.