28 изявени ученици с награди от Ротари клуб Г.Оряховица - Лясковец
28 изявени ученици с награди от Ротари клуб Г.Оряховица - Лясковец / netinfo

За четвърта поредна година Ротари клуб Горна Оряховица – Лясковец ще награди изявени ученици от двете общини.

28 младежи тази година ще получат парични награди и стипендии заради успешното си представяне в ученически олимпиади и конкурси през годината.

18 ученика ще получат премии от по 100 лв. Петима ученика са наградени с премии от по 200 лв. и още трима млади хора ще получат премии от по 400 лв.

Тази година ще бъдат дадени и две годишни стипендии в размер на 110 лв. месечно. Те отиват при Николай Кънчев – дванадесетокласник в Професионалната гимназия по електротехника и електроника “Михаил Ломоносов” и единадесетокласничката от училище “Георги Измирлиев” Златомира Кулчева.

Наградите ще бъдат връчени на концерт на 13 юни от 19.00 часа на площад “Георги Измирлиев” в Горна Оряховица. Доброто настроение на младежите ще подгряват Николай Манолов, Лора Караджова и група “Ъпсурт”.

Възстановеният през 2003 г. Ротари клуб Горна Оряховица – Лясковец обединява 26 души – бизнесмени, интелектуалци и общественици.

Настоящ президент на клуба е Петър Бъчваров. Неговият мандат изтича на 30 юни. От 1 юли начело на местните ротарианци ще застане бизнесменът Стоян Стоянов.