24-годишен кмет води листата на СДС
24-годишен кмет води листата на СДС / Дарик нюз, архив

24-годишният кмет на село Дъскот Петър Кънчев води кандидатдепутатската листа на Коалиция СДС за предстоящите парламентарни избири, съобщи областният председател на синята партия Мирослав Трифонов. По- рано днес листата от десет души бе регистрирана в РИК- В. Търново под №77. Любопитно е, че самият Трифонов е десети в нея, а общинският лидер в старата столица Камен Алексиев - девети.

“Умишлено не застанахме на първите места, за да нарушим традицията местните ръководители да водят листите. Дадохме път на млади хора и се надявам това да бъде оценено от гражданите. Кънчев и 21- годишната студентка в Свищов Илияна Сиракова, пета в листата, са отскоро в СДС и това на практика е гражданска квота”, коментира Мирослав Трифонов.

Втора след Кънчев е Снежана Пенкова от В. Търново, трети Венцислав Драганов от Г. Оряховица, четвърта Петринка Гагова, представител на един от коалиционните партньори на СДС- партия Обединени земеделци.

След петата Илияна Симеонова, следват Димитър Цонев, Стефан Събев- председател на СДС в Свищов, Росица Христова, Камен Алексиев и Миро Трифонов.