/ iStock/Getty Images
От установената в неделя в Лясковец група от 30 мигранти, 22 лица са непълнолетни, каза  говорителят на Районната прокуратура Тотко Тотев.

От тях 20 ще бъдат настанени в Приемателен център за малолетни и непълнолетни бежанци в София. Другите две момчета са придружавани от възрастни роднини и заедно с останалите пълнолетни ще бъдат изпратени в център в Харманли.

Служители на РУ- Горна Оряховица са установили в неделя, че група от близо 30 чуждестранни граждани пребивават в покрайнините на Лясковец. През нощта те са били разпитани с преводач, като са посочили, че са от Афганистан.

Заловиха още 28 мигранти в Лясковец, има и деца

Направени са им тестове за COVID-19, които са отрицателни, прегледани са от лекар, където е било необходимо им е оказана медицинска помощ. Получили са храна.

По случая са заведени досъдебни производства за установяване на лицата, които са превели групата във вътрешността на страната, посочи Тотев. Вероятно става дума за каналджийство, но все още е рано да се каже от коя граница са влезли мигрантите, дали каналът е бил един или са повече и колко са участниците в него.

МВР и прокуратурата работят в координация с всички компетентни структури
БТА