151 са новозаразените с COVID-19 във Великотърновска област за последното денонощие.

От Регионалната здравна инспекция отчитат, че средната 14-дневна заболеваемост в региона се е повишила до 593,77 на 100 хил. души население. Заболяването влезе в още девет образователни институции.

209 новозаразени във Великотърновско

Положителни проби са дали осмокласник от ПМГ „Васил Друмев“ и петокласник от ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново; третокласник, шестокласник и седмокласник от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица; осмокласник от ОУ „Николай Катранов“, още двама осмокласници от ДТГ „Димитър Хадживасилев“ и двама учители от ДГ „Слънчо“ в Свищов; учител от НУ „Цани Гинчев“ в Лясковец; седмокласник от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Златарица и двама деветокласници от СУ „Иван Момчилов“ в Елена.

Контактните лица са под карантина, а учебните занятия протичат в онлайн среда. Активните пациенти с коронавирус в региона са 1 510, като 190 от тях се лекуват в болница. Най-много хоспитализирани продължава да има в общините Свищов - 55-а, Велико Търново - 48 и Горна Оряховица - 34-а.

Битката с болестта през денонощието са изгубили една жена и четирима мъже, с което починалите стават 1 439. Оздравели са 18 035 човека. До момента в областта са поставени 106 251 дози от различните препарати срещу COVID-19.

Със завършен имунизационен цикъл са общо 51 284 лица, а с бустерна доза - реваксинация - 14 904 души. Подробна информация за работещите „зелени коридори“ в периода 17-21 януари е публикувана на интернет страницата на РЗИ.
Агенция "Фокус"