/ Thinkstock/Getty Images
Със своя заповед кметът на Община Павликени определи 14 септември (петък) за Ден на траур в общината. Знамето на Павликени и националният трибагреник ще бъдат свалени наполовина. Отменят се всички увеселителни прояви.

Четирима футболисти от Трета лига загинаха след свиреп инцидент

На 13 септември при тежка катастрофа до село Горна Студена загинаха четирима футболисти на ОФК „Павликени“. Загубихме завинаги нашия голмайстор и капитан Димитър Кушев, вратаря Генчо Стефанов, защитника Георги Вълчев - Машинката и нападателя Ивелин Атанасов. Четирима млади хора нелепо си отидоха от този свят.

„Скърбим всички от тази загуба. За нас те бяха приятели и спортисти, които от все сърце даваха всичко за футбола в Павликени. Те остават в паметта ни като шампиони. Нека днес всички ние, радетелите и феновете на футбола в Павликени, както сме били заедно във всички положителни емоции на стадионите, да бъдем заедно в този кошмарно тежък момент“, каза кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов. Той изрази съболезнования към семействата, членовете на отбора и всички близки на четиримата футболисти.

Днешната дата е обявена за Ден на траур и в Поликраище в памет на Димитър Кушев. Националното знаме над сградата на кметството е спуснато наполовина и са отменени всички увеселителни прояви в селото.

Отменен е и Празникът на плодородието, който трябваше да се чества на 15 септември, информират от кметство Поликраище. Поклонението пред тленните останки на Димитър Кушев ще бъде на 15 септември (събота) от 11.30 ч. в църквата „Св. Марина“ в селото.