Над 3 тона суджук бе изяден на празника на горнооряховския суджук. Хиляди почитатели на местния деликатес се стекоха за атракцията в Горна Оряховица, която се организира за втора поредна година след близо половин вековно прекъсване.
10 000 подкови с обща дължина над 1 километър бяха нарязани от участниците в организираните състезания. Те мериха сили и показаха умения за най-тънко нарязан суджук, най-майсторски аранжирано плато, най-бързо обелен суджук и най-много изяден за 1 минута суджук.
Една подкова от вкусния горнооряховски деликатес е с дължина около 30 сантиметра. Само за ден местните фирми в Горна Оряховица произвеждат около 4-5 тона суджук, съобщи при откриването на празника кмета на града Йордан Михтиев, който е сред най-големите почитатели на деликатеса.
Както Дарик вече ви информира, местни производители кандидатстват пред Европейската комисия за получаване на спецификация за географско указание за горнооряховския суджук, който е създаден тук преди 200 години.