1 100 подписа срещу правителството събрани за час и половина
1 100 подписа срещу правителството събрани за час и половина / netinfo
1100 човека във великотърновска област се включиха в подписката срещу правителството, която организират партиите ГЕРБ, СДС и ДСБ.
С кампанията си трите политически формации – членки на ЕНП, се обявяват срещу политиката на правителството и настояват за предсрочни парламентарни избори. Гражданите се включват в инициативата на ГЕРБ, СДС и ДСБ като подписват листи във вид на заповеди за уволнение на правителството на основание корупция по всички етажи на властта, некомпетентност в управление и провал на членството на България в Европейския съюз.
Национална подписка стартира в 11, 30 в цялата страна.
Подписи се събираха до 13 часа.
Във В. Търново за час и половина заповеди за уволнение на правителството подписаха 200 души, съобщи областният лидер на ГЕРБ Христо Христов.
На специално обособен пункт пред сградата на общината ще се събират подписи всеки ден до 20 септември.
До сега във В. Търново са получени 7000 екземпляра от заповедите за уволнение на правителството, но сме поръчали общо 70000, заяви Христо Христов.
Смятам, че стартът на кампанията е успешен, хората проявяват интерес и съпричастност към инициативата да поискат като работодатели оставка на правителството и да търсят отговорност за допуснатите от тройната коалиция грешки, добави Христо Христов.