/ iStock/Getty Images
Намереният мъж държал бутилка с киселина, с която искал да се самоубие

35-годишен мъж е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ с определение на Варненския окръжен съд.

Убийство на мъж в Пазарджик

Съдебният състав уважи искането на Окръжната прокуратура във Варна, която e привлякла мъжа като обвиняем за убийството на съжителката си – 44-годишната Стоянка. От съвместния живот двамата имат три деца, а децата на Стоянка с тях са общо 6.

Престъплението e било разкрито само за часове от криминалистите от ОД на МВР във Варна под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.  

Задържаният заровил тялото на мъртвата жена в двора. Разправията между тях започнала на 31 март около 23 часа. Тогава Стоян нанесъл няколко удара по жената си, след това я душил. По време на убийството децата им спели в съседна стая в къщата в село Ново Оряхово, която обитавали под наем. След престъплението Стоян инсценирал изчезването на жената.

Жестоко убийство в Елхово, мъж получи 15 прободни рани

Сигналът за изчезналата Стоянка подал в Четвърто РУ на МВР във Варна нейният брат. Той съобщил на 2 април тази година, че сестра му е в неизвестност. Тогава тя била обявена за издирване с телеграма на МВР. Роднините на 44-годишната жена също предприели действия за издирването й.

На 2 април около 18,30 часа те съобщили в полицията, че са намерили живеещия с нея на семейни начала Стоян Ст. в гориста местност зад къщата, където живеели. Мъжът държал бутилка с киселина, с която искал да се самоубие. Самоубийството е било предотвратено.

Престъплението е разкрито, след като в двора на къщата било установено, че имало прясно разровена пръст, покрита с клони. Роднините разкопали леко, видели парче чаршаф, с което предположили, че Стоянка е била увита, преди да бъде заровена.

Мъж е задържан за убийство в село Ново Оряхово

Днес в съдебната зала на Варненския окръжен съд обвиняемият е бил разпитан чрез видеоконферентна връзка от ареста. Единственото, което казал, било да се поинтересува за датата на наказателното дело, което се води срещу него.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.