/ iStock/Getty Images
Ивършителят - 71-годишен мъж е осъждан многократно за телесни повреди и опит за убийство
След пиянски запой, пенсионер уби с нож съселянин в карнобатско село, съобщиха от полицията.

Задържаха 50-годишен мъж за убийство на жена в кв. "Изток"

На 28 март, около 07:50 часа в Районно управление-Карнобат, е получено съобщение от 83-годишен мъж от село Церковски за това, че на поляна в югоизточния край на селото открил тялото на свой 65-годишен съселянин.

При извършения първоначален оглед полицейските служители открили прободна рана в дясната част на тялото на мъжа, както и следи от кръв по дрехите му.

След скандал: Мъж заплаши да убие с нож свой съсед в Плевен

В резултат на бързите полицейски действия за срок от 24 часа, е задържан извършителя на убийството - 71-годишен мъж от селото, осъждан многократно за телесни повреди и опит за убийство. Констатирано е, че на 27 март, вечерта, същият заедно с жертвата употребили алкохол, като се черпили в дома на 71-годишния мъж.

При извършения в къщата оглед, е намерен и иззет кухненски нож, с който вероятното е извършено престъплението. Извършени са множество процесуално-следствени действия и са назначени различни експертизи.

Прокуратурата разследва убийство в столичния квартал „Горна баня“

Причините за извършеното престъпление са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство под прякото ръководство и наблюдение на Окръжна прокуратура-Бургас.