/ ThinkStock/Getty Images
По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж на 28 г., привлечен като обвиняем за това, че на 21 декември 2019 г., е влязъл в чуждо жилище, като употребил за това сила - счупване на стъкло на прозорец/ и деянието е извършено нощем. и за това, че на 21 деквмри 2019 г., се е заканил на 17-годишната пострадала, с престъпление против личността й - с убийство, като е отправил към нея думите: “Боклуци, ще ви запаля, от затвора ще изляза, а вие от гроба няма да излезете и най-вече ти“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му и за това, че на 21 декември 2019 г.. в с.Я., общ. Мъглиж, е причинил на пострадалото 17-годишно момиче, лека телесна повреда, изразяваща се в травматични отоци на главата, кръвонасядане и оток на брадичката, охлузвания по краката, болезненост в  областта на ребрата, като тези травматични увреждания са причинили болка и страдание без разстройство на здравето и телесната повреда е причинена по хулигански подбуди.

Мъж преби млада жена във Видин

В хода на разследването е установено, че той и 17-годишната пострадала са имали приятелска връзка. След като приключила, обвиняемият започнал да упражнява системен физически и психически тормоз над нея, защото не искала да се виждат. 

Задържаха мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие в Габрово

На 21 декември 2019 г. той счупил стъклото на прозореца на жилището й, влязъл вътре, като я заплашил и нанесъл побой. Заключението на изготвена експертиза сочи, че пострадалата е изпитала психически стрес от случилото се.

Мъж преби и простреля жена си на бензиностанция в София

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени и изготвени са експертизи. Той е бил осъждан преди.

Мъж преби приятелката си във Видин

Определението на съда за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража“ подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.