съдийско чукче
съдийско чукче / Thinkstock/Getty Images
Предстои делото срещу жената да бъде насрочено за разглеждане в съда

Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна предаде на съд 30-годишната Гергана Н. за измама в размер на 8000 лева, извършено като продължавано деяние.

В периода от септември до октомври 2018 г. 30-годишната жена, която е със завършен трети клас, се възползвала от добрината на местен земеделец, който преди години бил неин работодател. Отишла в неговия цех с двете си малолетни деца, които били боси и гладни, и го помолила да ги нахрани. Оплакала се, че съпругът й я изоставил, че няма работа и пари.

Добродетелният човек я съжалил и я оставил с децата да преспи в цеха, дал на Гергана и пари. След този ден през септември 2018 г. тя започнала да иска пари от него по всякакви поводи – ту за животоспасяващи операции, ту за плащане на здравни осигуровки, за настаняване на децата й в социален дом.

На 4 октомври 2018 г. подсъдимата се обадила на земеделеца и поискала 1000 лева, с които трябвало да плати откуп, тъй като била отвлечена. Бившият й работодател се усъмнил в думите й. Заедно със свои роднини открили измамницата в селото, където живеела заедно с двете й деца.

Образуваното досъдебно производство установило, че подсъдимата никога не е настанявала децата си за отглеждане в социален дом, както и че никога не е ползвала медицински услуги и не е била хоспитализирана в болнични заведения. С измамните си действия 30-годишната Гергана причинила имотна вреда за 8000 лева на състрадателния земеделец.

Предстои делото срещу Гергана Н. да бъде насрочено за разглеждане в съда. Ако бъде призната за виновна, я очаква наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода.