Здравето и младите хора в Тополи са приоритетите на Благовест Георгиев
Здравето и младите хора в Тополи са приоритетите на Благовест Георгиев / пресцентър

Изграждането на комплексен медицински център е един от основните проекти, които смята да реализира в село Тополи кандидатът за кмет на населеното място Благовест Георгиев, издигнат от ПП „Алтернатива за Българско Възраждане“. Липсата на адекватно здравно обслужване е един от основните проблеми на селото. Макар, че живеят близо до Варна хората в Тополи настояват да имат местно медицинско заведение, на което да разчитат.

В неравноправно положение са и хората с увреждания. Те разчитат на близки, приятели и съседи, когато трябва да се придвижват до институциите във Варна. За да бъдат улеснени в придвижването си, при спечелване на мандат кандидатът на АБВ Благовест Георгиев се ангажира да осигури специализиран автомобил за обслужване на хората с увреждания. При необходимост той ще се ползва и като автомобил за спешна помощ, планира магистърът по бизнес-мениджмънт и международни икономически отношения  Благовест Георгиев.

Кандидатът на АБВ планира изграждането на нови обществени сгради, в това число и на детска градина в Тополи, физкултурен салон в училището. В плановете на Георгиев са нов културно-концертен комплекс, в който любителските състави и групи да имат място за репетиции и изнасяне на концерти. Комплексът ще се използва и за провеждането на фестивали и конкурси, каквито Благовест Георгиев е планирал в направление „Култура и духовно развитие“ в предизбоната си програма.

Нов футболен стадион и модерни спортни площадки ще се грижат за добрата физическа форма и здравето на младите хора в Тополи. Трябва да се направи всичко необходимо жителите на селото да имат условия за активен отдих и  спорт, които са в основата на доброто здраве, смята Благовест Георгиев.

Кандидатът за кмет на населеното място, който има грамота от община  Варна за „Принос  в осъществяването на ефективна младежка политка и коректно партньорство“, смята да акцентира в управлението на Тополи върху задържането на младите хора в селото и превръщането на населеното място в предпочитано място за живеене.