/ съд / / ThinkStock/Getty Images
Районният съд във Варна наложи ефективно наказание на шофьор от село Каменар, управлявал лек автомобил по централен варненски булевард след употреба на алкохол, съобщиха от правораздавателната институция.
  
За извършеното престъпление по транспорта, 41-годишният А. М. трябва да изтърпи 3 месеца затвор при първоначален строг  режим. Той е засечен от полицейски патрул зад волана на лек автомобил “Опел“, модел кабриолет, през нощта на 12 юли тази година по бул. „Цар Освободител“, в посока центъра на града, край автобусната спирка под „ВиК“.

Условна присъда за строител, мамил с апартаменти "на зелено"

Полицейските  служители забелязали криволичещ между платното за движение и насрещната лента автомобил, който бил със свален сгъваем покрив, а на седалката до водача  се возело 15-годишно момче. Те последвали  автомобила с подаден звуков и светлинен сигнал, като при извършената проверка след спирането на водача се установява, че 41-годишният мъж управлява без шофьорска книжка  и с концентрация на алкохол в кръвта от 2,40 промила.

Справка в информационните масиви показала, че подсъдимият е бил санкциониран многократно за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.  Освен това, той е осъждан, включително с влязъл в сила съдебен акт през 2015 г. отново за управление на МПС с алкохолна концентрация от над 2 промила.

Оправдаха лекар и сестра за смъртта на оперирана пациентка

Постигнатото между страните и одобрено от съда споразумение за решаване на делото е окончателно и влиза в сила веднага.
            
В друго споразумение, Районният съд наложи на 33-годишен водач, управлявал нерегистриран по надлежния ред мотопед „Хонда“, глоба в размер на 500 лева. Подсъдимият е хванат при проверка от полицейски патрул на 30 март тази година в село Старо Оряхово да  кара мотопед без регистрационна табела. Деянието е наказуемо по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс. Съдебният акт е окончателен.