/ Dariknews.bg, архив
В рамките на 3 месеца два пъти бил спипан здраво дрогиран зад волана
Районният съд  във Варна  наложи условно наказание  и  глоба на 34-годишен мъж  от близкото до морския град село Каменар за шофиране след употреба на коктейл от наркотици, съобщиха от съдебната пресслужба.
 
По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 34-годишният И. К. призна вината си в това, че при продължавано престъпление в периода 3 август – 6 ноември  миналата година, управлявал лек автомобил „Пежо“ след употреба на смес от наркотични вещества.  
 
В единият от случаите – на 3 август., подсъдимият бил спрян за проверка в сутрешните часове  в кв. „Максуда“, като полицейския екип забелязал неадекватните забавени реакции на водача и той бил тестван на място за наркотици. Направеното му непосредствено след това медицинско изследване  отчело в пробата наличие на общо 6 наркотични субстанции, сред които амфетамин, метамфетамин, морфин, метадон и др.
 
Вторият път, когато подсъдимият бил засечен на 6 ноември да шофира дрогиран в района на Централния пазар във Варна, взетата му лабораторна  проба установила наличие на 4 наркотични вещества. 
         
34-годишният мъж беше осъден на 5 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и на наказание  глоба в размер на 500 лева. Освен това той беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от  година.
 
Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.