Затвор под 15 години за убиеца на Светлан иска прокуратурата
Затвор под 15 години за убиеца на Светлан иска прокуратурата / netinfo

14 години и 11 месеца затвор за 19-годишния Мартин Радев от село Тръстиково, обвинен в убийството на 18-годишния Светлан Стоянов от същото село, поиска варненската прокуратура. Постъпили са граждански искове и за обезщетяване на всеки от родителите на Светлан с по 150 000 лв. На заседанието на Варненския окръжен съд стана ясно, че 18-годишният младеж е бил наръган общо 16 пъти с нож, чието острие е било 12 см. Обвиняемият е причаквал жертвата си един час преди нападението, а ударите е нанасял, докато го е гонел. Фаталните наръгвания с ножа са извършени пред дома на Светлан.

Мартин Радев не се признава за виновен в нито един от предварителните разпити и твърди, че е действал при самоотбрана след като е бил нападнат, твърди адвокатът на родителите на Светлан.

Според защитника на Мартин пък момчето е признало, че няма предумисъл в действията му. Адвокатът настоява и за по-малко наказание от поисканото от прокуратурата, мотивирайки се с възрасттта на подсъдимия, чистото му съдебно минало, влошените отношения между Мартин и семейството на жертвата, както и състоянието му на афект. Исканото наказание е несправедливо, коментира още защитникът на подсъдимия.

Самият Мартин изрази съжаление пред съда и изказа съболезнования на семейството на Светлан. Искам това да свърши по-бързо и да се поправя, допълни Мартин.