Затварят за движение центъра заради Европейското по триатлон
Затварят за движение центъра заради Европейското по триатлон / DarikNews.bg

Заради провеждането на Европейска купа и държавно първенство по триатлон в неделя ще бъде спряно движението и няма да има възможност за пресичане с моторни превозни средства по бул.”Княз Борис І”, от кръстовището на градинката на Севастопол до бул.”8-ми приморски полк”, по дясното платно посока Златни пясъци от бул. „8-ми приморски полк” до Делфинариума.

Ще  има ограничение за движението  на моторни превозни средства по бул.”Приморски” в отсечката от ул.”Колони” до бул.”Княз Борис І”; по бул.”Сливница” в отсечката между бул.”Мария Луиза” и бул.”Княз Борис І”; по бул.”8-ми приморски полк” от бул.”Мария Луиза” до бул.”Княз Борис І”, както и по подходите към р-т „Хоризонт” и Делфинариума.

Правят се следните промени по маршрутите на градския транспорт в участъците по бул. „Цар Освободител” от сп. „Летен театър” до ИУ, и по бул. „Княз Борис” от х-л „Черно море” до сп. „Делфинариум”:

1. Линии №№ 14, 8, 9, 109, 409 след бул. „Мария Луиза” продължават по бул. „Осми Приморски полк” до сп. „Явор”, надясно по бул. „Васил Левски” и се включват в маршрута си.

2. Линии № 17А и 39 след сп. „Димчо Дебелянов” – посока към Почивка, ще се обслужват по бул. Мария Луиза”, бул. „Осми Приморски полк”, бул. „Васил Левски” до сп. „Почивка”.

3. От сп. „Почивка” – посока център, се запазва маршрутът на автобусните линии по бул.  „Княз Борис І” до Икономически университет, надясно по бул. „Цар Освободител”, бул. „Осми Приморски полк” през център до съответния район.

4. Линии № 20 и № 32 ще се обслужват през пл. „Съединение” и център в двете посоки.

Посочените промени са за периода от 8 до 16 часа на 18.07.2010 г.

Гражданите и гостите на град Варна могат да ползват за движение в посока курортните комплекси бул. „Осми Приморски полк” и бул. „Васил Левски”.