/ Дарик Варна, архив
Ремонт на АМ „Хемус“ в участъка между Девня и Повеляново започва от понеделник, 16 октомври. Заради строителните дейности движението в отсечката с дължина 7 километра ще се осъществява двупосочно в платното за Варна.

На обекта ще се работи поетапно. Първият етап е в платното за София. При него ще бъдат затворени пътните връзки в посока Девня и Суворово при 402-ри километър и към квартал „Повеляново“ при 407-ми километър. Пътуващите по тези направления ще се пренасочват при 392-ри километър по пътен възел „Неофит Рилски“ по път I-2 Шумен-Варна.

Ще бъде затворена пътната връзка в посока Варна на пътен възел „Девня“ при 402-ри км, като трафикът ще се пренасочва по път I-2 и ще се връща обратно на автомагистралата при 412-ти км на пътен възел „Слънчево“.

След като бъдат изпълнени ремонтните дейности в платното за София, ще започне вторият етап от ремонта и трафикът ще се прехвърли в платното за Варна.

При добри метеорологични условия се очаква ремонтът да продължи до 15 декември. Изпълнител на обекта е фирмата „Автомагистрали - Черно Море“ АД.