/ netinfo
Включва упражнения и практики в Морската градина, базар пред ФК, концерти, изложба, поход, посещение на био ферми и няколко дискусии
За втора поредна година Варна ще е домакин на Летен веге фестивал. Този път ще се проведе в рамките на десет дни – от 16 до 25 юни. Организатори са група активисти на „Българско вегетарианско общество“. Тази година фестивалът е част от програмата на Варна Европейска младежка столица 2017.

Консумацията на риба може да вреди повече от друго месо, твърди вегетарианец

За да споделят своето виждане за човека, природата и животните, организаторите предлагат разнообразна, атрактивна и много амбициозна програма. Фестивалът ще предостави на гражданите и гостите на Варна разнообразни събития като изложение на производители и търговци, демонстрации и уоркшопи, физически активности в Морската градина, концерти, изложба, поход, посещение на био ферми, представяне на книги и други.

През втория ден е планиран пикник в Морската градина, на който неформално ще бъдат представени участниците, възможностите и програмата. Поредица от дискусии по наболели теми на обществото ще даде възможност на специалисти и граждани да представят своите гледни точки в търсене на най-добрия подход към природата и заобикалящия ни свят.

Целта на организаторите на тазгодишния Веге фестивал е най-вече образованието по въпросите, свързани с храненето, развитието на съзнанието, ново мислене и познание, както и връзката ни с околната среда, природата и животните. Това ще стане в поредица от лекции, в които няма да бъдат представяни бизнеси, а ще се споделят принципите, които са довели до ново ниво на съзнание по отношение на различни проблеми.

Всяка вечер от 16 до 22 юни на сцените на „The Centre“ ще бъде представяна идея или философия по съвсем различен начин. Фокус в програмата на фестивала е „Различният семинар“. Наречен е така, защото не отговаря на модерния маркетингов модел, по който се провеждат множество семинари в страната.

От 23 до 25 юни в хотел „Черно море“ ще се проведе целодневен семинар, разглеждащ възможните аспекти на начина на живот и отношението към околния свят.

Специално място в програмата на Летен веге фестивал Варна 2017  е отделено и за децата. Фестът е посветен на бъдещето на хората, затова 95% от събитията в него са безплатни.