/ БТА
Неиздаването на касови бележки или издаване на такива без нужните реквизити са най-честите нарушения, които извършват търговците във Варна, каза Лора Георгиева, главен експерт в звено „Комуникации“ в Териториалната дирекция на НАП. 

Тя съобщи информацията по време на акция на данъчните служители за запечатване на едно от заведенията в района на Морската гара.

БТА

Георгиева уточни, че предварителната процедура по запечатването е точно заради такъв тип нарушения. По думите ѝ е констатирано, че в заведението са издадени 66 служебни бона вместо фискални. Според нея фискалните бонове позволяват информацията за извършените продажби да бъде предадена на сървърите на НАП, докато служебните са само за вътрешна отчетност.

БТА

Заведението ще бъде запечатано за 10 дни. Георгиева каза още, че за лятната кампания на НАП край морето са пристигнали и служители от вътрешността на страната, които играят ролята на „тайни клиенти“. По думите ѝ те работят на 24-часов режим. Когато засекат нарушения при посещенията си, те се легитимират и проверката на съответното заведение започва официално, обясни още Георгиева.

БТА

Адвокатът на собственика на запечатаното заведение Асен Христанов посочи, че вече е внесъл жалба в Административния съд във Варна срещу предварителното изпълнение на заповедта на НАП. Той уточни, че очаква решението да бъде оповестено още в рамките на днешния ден. След това съдът ще разгледа и жалбата срещу заповедта по същество.
Мила Едрева, БТА