/ netinfo
Почти двойно ще бъде увеличен броят на служителите в общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“. Броят на щатните бройки  ще бъде увеличен от 118 на 223, заради предстоящото въвеждане на зоната за платено паркиране.

Временната комисия „Структури и общинска администрация“ към местния парламент даде съгласие за промяната. Този следобед увеличаването на щата ще бъде гласувано и от комисията „Финанси и бюджет”.

За какво и колко ще плащаме в бъдещата Синя зона?

В „Общински паркинги и синя зона“ е предвидено да има шефове на нови отдели. На длъжност инспектор „Синя зона“ ще бъдат назначени 59 души. Инспекторите по репатриране на МПС ще са 12. Толкова ще са и сапанджиите. Ще бъдат назначени още двама нови счетоводители, касиерите ще станат шестима (при двама досега), системен администратор, ел. техник, монтьор, заварчик и др.

Новите служители ще бъдат назначавани поетапно, според функциите, обясни управителят на общинското дружество „Паркинги и синя зона” Младен Иванов.

Проектът за Синя зона ще бъде разгледан утре от Експертния съвет по устройство на територията. След като бъде приет и бъде издадена заповед от кмета, ще се започне полагане на вертикална и хоризонтална маркировка. 

Синята зона във Варна - безплатна за паркиране и зареждане на електромобили

Зарядни станции за електромобили ще има на 22 места. Сред тях са паркингите на площад „Мусала” и ЖП Гарата, близо до Търговската гимназия и др.

Синята зона ще стартира през май. Работното й време ще бъде от 9.00 до 19.00 часа, като в събота и неделя паркирането ще е безплатно.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК