/ снимка: Морско око
В общественото пространство се коментира обстоятелството, че изпълнението на проекта за новия бул.“Левски“ се бави заради липса на капацитет на изпълнителя и необходимост от дофинансиране на проекта за цялостното изграждане на булеварда. Това заяви независимият общински съветник Григор Григоров на последното за годината заседание на Общинския съвет.

Важна информация за движението покрай ремонта на бул. "Левски"

Григоров отправи питане към кмета на Варна каква е общата сума, предвидена по договор за изпълнението на проекта за бул.“Левски“ и каква част от нея за изплатени към момента. Съветникът поиска да разбере и какви са сроковете по договора и анексите към него, ако има такива, за приключване на строително-монтажните дейности и въвеждането в експлоатация, както и предвижда ли се увеличаване на средствата и санкции за изпълнителите, при неспазване на сроковете.

Премиерът Бойко Борисов и кметът Иван Портних провериха инфраструктурни обекти във Варна (СНИМКИ)

От възможността да отправят питане към кмета се възползваха още няколко общински съветници. Костадин Костадинов повдигна няколко въпроса, един от които е свързан с общинския паркинг до кръстовището на бул.“Сливница“ и ул.“Струга“, премахнат заради изграждането на бул.“Левски“. По негова информация паркингът е обслужвал обитателите на 102 апартамента от блоковете в близост. До момента са подадени 3 жалби от потърпевшите, без на тях да е даден отговор от местната власт къде ще могат да паркират колите си.

Милена Георгиева (БСП) алармира за неработещи специализирани асансьори в подлезите във Варна. След подадени до нея сигнали и личните й наблюдения като майка,  съоръженията не работят от месеци, а някои и от повече от година. Тя поиска да разбере каква е причината.

Временно променят движението по част от бул. „Васил Левски“

Януарий Вичев и Христо Боев отправиха питания, свързани с укрепителните действия по деретата в село Константиново, за които са гласувани общински средства. Според Боев разрешението за строеж изтича догодина, но реални действия  все още не за започнали.

Боев поиска да бъдат сложени „легнали полицаи“ или повдигнати пешеходни пътеки пред кметството и училището в Константиново, тъй като младежи от селото си устройвали гонки с мотори и коли, което застрашава живота и здравето на местните.

Поради отсъствието на кмета Иван Портних заради служебен ангажимент, отговорите на всички поставени въпроси ще бъдат предоставени писмено, обясни председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.