Константиново
Константиново

Възстановяване на водопроводимостта на открития отводнителен канал и ремонт на мостови съоръжения на ул. „Васил Левски“ в село Константиново започна в началото на август.

Започват ремонти на малките улици във Варна

Средствата за първия етап на проекта са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, откъдето бяха отпуснати 150 000 лв., и от общинския бюджет - 69 904 лв.

Веднага след наводнението през 2016 г. Община Варна кандидатства пред комисията за осигуряване на 2,5 млн. лв. за пълно обновяване на инфраструктурата в селото. Това искане бе подновявано през 2017 и 2018 г.

Междувременно с общински сили и средства бе извършена частична рехабилитация на улици в селото - ул. „Раковски“, „Пирин“, „Христо Ботев“ и „Велико Търново“. Всяка година е възлагано и почистването на дерето, припомнят  от общинската управа.

Правят нови тротоари от Варна до Златни пясъци

Тази година Община Варна е предвидила 2,5 млн. лв. за обновяване на уличната инфраструктура в Константиново, осигурени чрез заем от финансова институция, като ремонтните дейности ще стартират през есента.

Готови са и два нови проекта - за изграждане на локална пречиствателна станция за отпадъчни води и за изграждане на канализационна мрежа на територията на селото. В момента се провеждат съгласувателни процедури на инвестиционното предложение с различни ведомства, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК