/ live.varna.bg
В Южна промишлена зона (Острова) ще бъде изграден частен клуб по риболов. Това става ясно от обявление в сайта на общинските дирекции "Архитектура и градоустройство" и "Инженерна инфраструкрура и благоустройство".

Нови мостове и ферибот отварят острова към града

Възложител на обекта е „Транзитна Търговска зона“ АД, става ясно от съобщението. 

Основен акционер в „Транзитна Търговска зона“ е държавата с 46% от капитала, заедно с други основни акционери като Българската търговско-промишлена палата, "Деспред" АД - София, Строително-техническа флот Варна и техническата флот "ООД - Варна, Gencom Ltd. и няколко други. Седалището на дружеството и складовете му са разположени на площ от около 100 декара на Острова, близо до брега на новия канал море-езеро.

Общината инвестира в индустриално-технологичен парк на Острова

На основание Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда, Община Варна осигурява обществен достъп до информация по приложение 2 към чл.6 от Наредбата за ОВОС, относно инвестиционното предложение.

Документацията е на разположение в стая 411, ет.4, всеки ден от 9.30  до 11.30 и от 14.30 до 16.30 часа, 14 дни от датата на обявяването на интернет страницата на Община Варна (с дата 19 декември).

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК