/ Wizz Air
Wizz Air, най-бързо развиващата се и зелена авиокомпания в Европа, обяви разпределението на трети самолет към своята база във Варна. Новият Airbus A320 ще се присъедини към флотилията на 24 юли, което ще направи възможно стартиране на 8 нови маршрута от Варна до Атина, Барселона, Брюксел, Залцбург, Франкфурт, Нюрнберг, Карлсруе/ Баден-Баден и Хановер, съобщиха от нискотарифната авиокомпания.

Wizz Air с два нови вълнуващи маршрута: София-Франкфурт и Варна-Прага

Билетите за новите дестинации са вече в продажба на супер цени на wizzair.com и в мобилното приложение на авиокомпанията, като тарифите започват от едва 37.99 лева.

В резултат на днешната новина още това лято авиокомпанията ще разполага с флотилия от 3 модерни самолета в базата си във Варна. Wizz Air остава силно ангажирана с българския пазар и морската столица и предоставянето на все повече страхотни услуги на изгодни цени за местните си пътници.

Новодобавеният капацитет от 140 000 места годишно ще допринесе допълнително за развитието на българския авиационен пазар и за създаването на над 30 нови директни работни места*** с Wizz Air. Заедно с тези 8 нови услуги авиокомпанията вече предлага 21 маршрута до 12 държави от Варна.

Wizz Air с нов маршрут от Бургас до Виена

Wizz Air стартира полети от морската столица на България през 2007 г. и оттогава авиокомпанията е превозила почти 2 милиона пътници от и до Варна. Заедно с 8-те нови маршрута, обявени днес, Wizz Air ще предложи 650 000 места във варненската си мрежа през 2020 г. Бързо разрастващите се операции на компанията в страната ще стимулират местната икономика чрез увеличаване на заетостта в секторите на авиацията и туризма в България.

Днешната новина съвпада с началото на новата ера на пътувания в Wizz Air с висока степен на хигиенизиране и дезинфекция. Наскоро авиокомпанията обяви въвеждането на редица засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж.

Като част от тези нови протоколи по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като екипажът също трябва да носи и ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ чрез същото антивирусно решение.

Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки пътник при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки на борда чрез безконтактно плащане.

От пасажерите се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището. Кликнете тук, за да видите новото видео с ключовите мерки за здраве и безопасност на Wizz Air.

Wizz Air с допълнителни мерки - дистанция в самолета, пътниците - с маски

Андраш Радо, мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира: „Днес имаме страхотни новини за нашите български клиенти и за всички онези туристи, които биха искали
да посетят Варна, тази красива морска перла, разположена на бреговете на Черно море.

За мен е удоволствие да съобщя добавянето на трети самолет към базата ни във Варна и осем нови маршрута на супер цени, свързващи морския град с няколко наистина страхотни дестинации.

Екипът на Wizz Air е посветен на развитието на присъствието си в България и сега, разширявайки варненската си мрежа до 21 маршрута - повече от всякога, ние ще можем да предложим още по-богат избор от достъпни възможности за пътуване за местните клиенти.