Във „Владиславово” искат да си садят картофи и пипер между блоковете
Във „Владиславово” искат да си садят картофи и пипер между блоковете / sxc.hu , архив

В рамките на десетина дни кметът на район «Владислав Варненчик» се срещна с домоуправителите от четирите микрорайона, за да обсъди с тях най-належащите проблеми за решаване. «Вие сте връзката между администрацията и гражданите и разчитам заедно да изберем приоритетите в управлението на района», подчерта Неделчо Михайлов.

На въпроса, който вълнува голяма част от гражданите – ще бъдат ли премахнати остъклените тераси на блоковете, той отговори, че не иска да бъде запомнен като кмета, който е съборил терасите на хората.

Жителите на района се интересуват какви са условията по предстоящото изискване за паспортизация на сградите, както и какви са възможностите да участват в проекти за саниране.

Поставени бяха и традиционните въпроси – проблемът с бездомните кучета, благоустрояването на междублоковите пространства, лошото състояние на пътищата, недостатъчните места в детските градини, чистотата, местата за паркиране. Подробно бяха коментирани и различни казуси от Закона за управление на етажната собственост.

Имаше и не съвсем подходящи за градската среда въпроси – например може ли да се позволи на гражданите да садят картофи и пипер в междублоковите пространства. Една от присъстващите пък поиска в района да работят логопед и нотариус, тъй като тези специалисти обикновено разполагат кабинетите си в центъра на Варна.