Три пожара горят край Варна - до с. Слънчево, в района на обръщалото на Градския транспорт във варненския квартал Владиславово и край квартал Виница.

Огънят гори и от двете страни на пътя в района на природния феномен "Побити камъни".

 АМ "Хемус" бе затворена и в двете посоки заради задимяване.

18 военнослужещи и три единици техника от Военноморска база – Варна, от състава на Военноморските сили (ВМС), се включват на помощ на пожарните служби в гасенето на огъня, съобщиха от Министерството на отбраната.
 

Хемус пожар
БГНЕС


Огнището се разпростира и се действа бързо в посока овладяване на пожара, в координация между институциите, информират от военното ведомство.

Участието в гасенето на пожара е по искане на областния управител на Варна и заповед на командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

Хемус пожар
БГНЕС


Огънят и димът са видни още от 416-ия километър на магистралата за София, до Побити Камъни, на разклона за село Слънчево.

Горят сухи треви, храсти и гориста местност от двете страни на аутобана, както и в разделителната ивица, която е между двете платна.
 

Хемус пожар
БГНЕС

По-рано и доброволци се включиха да помагат в гасенето на пожара край Слънчево.

В борбата с огъня са се включили и жители на съседните села. В района има няколко населени места – Игнатиево, Припек, Баново. Наблизо е и общинският център Аксаково.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС