Водолази ще чистят морското дъно на Ветеран
Водолази ще чистят морското дъно на Ветеран / DarikNews.bg, архив

Екип водолази от Морски клуб „Приятели на морето"  ще направят почистване на дъното на „Ветеран“ по морски способ. След акцията по традиция ще бъде отчетен най-обемист боклук и най-нетрадиционен отпадък.

Акцията "Спасители на плажа" 2013 ще се проведе от 11.00 часа и ще бъде подкрепена от ОЦОСУР, ТД „Родни балкани” и  Морски клуб „Приятели на морето" – Варна, които вече пета поредна година почистват плажа „Ветеран”.

Екологичната инициатива е посветена на 31 октомври – Международния Ден на Черно море и се подкрепя от Асоциация на Българските Черноморски Общини, в партньорство с инициаторите от Фонд „Лист“ на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР).

Акцията "Спасители на плажа" 2013 е част от редицата инициативи, които АБЧО планира да проведе по Българското Черноморие в рамките на европейския проект MARLISCO, финансиран със средства по Седма рамкова програма. Проектът цели да повиши обществената осведоменост за глобалния проблем с морските отпадъци на Европа и да вдъхнови промени в отношението и поведението.