сцена от "Двубой"
сцена от "Двубой" / ДТ
„Двубой” е Глума, в която никой не е на мястото си
Стоян Раде Ге.К, Станислав Кондов, Полина Недкова и Константин Соколов за
101879
Стоян Раде Ге.К, Станислав Кондов, Полина Недкова и Константин Соколов за
  • Стоян Раде Ге.К, Станислав Кондов, Полина Недкова и Константин Соколов за
Летният театрален сезон в „Римски терми” ще бъде открит на 2 юли с премиера на „Двубой” от Иван Вазов. Режисьор на най-новия спектакъл на варненския драматичен театър е Стоян Радев Ге.К, който не за първи път поставя комедия от български класик. Самият Вазов е определил жанра на пиесата като „глума”, което е стар израз за шега, виц, забавление...

„Те страстите и мъките са все едни и същи откакто човечеството съществува”, споделя Стоян в интервю за Дарик.

„Аз мразя, когато героите в българската драматургия се представят като идиоти и глупаци. Нашите автори осмиват персонажите в творбите си, но го правят с любов, без да са назидателни към недостатъците им”

Премиерата на „Двубой” е повода за разговора ни със Стоян Радев Ге.К. Той е в студиото на Дарик радио Варна заедно с младите актьори Полина Недкова, Станислав Кондов и Константин Соколов. Те влизат в ролите на едни от персонажите в пиесата.

„Нашите герои са влюбени в живота, но са неудовлетворени от това, което им се случва”, казва Станислав, когото ще видим като нереализирания адвокат Чушкаров.

„Моят герой е началник на полицията – тотално не на място, който не знае защо е там”, споделя Константин.

„Аз играя Чавдарова Райна, която е годеница на Драгалевски и е дошла специално от Горна бяня, за да го спаси от дуел. Моята героиня си въобразява, че е драматичен персонаж и също изобщо не е на мястото си”, разказва Полина.

А Стоян Радев обобщава:

„А бе, то май никой в тая пиеса не е на мястото си, абсолютна глума...”

Чуйте целият разговор и се забавлявайте със Стоян, Стани, Поли и Косьо