Валери Симеонов
Валери Симеонов / БГНЕС, архив
Приватизационният договор на за Параходство „Българския морски флот” ще бъде оспорен пред прокуратурата. Това обяви във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, който обеща до дни да предостави необходимата документация на държавното обвинение. 

Също така той изрази надежда, че Върховният касационен съд ще защити интересите на държавата и ще отхвърли решението на  Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата, с което правителството се задължава да промени условията в договора за приватизация на компанията. 

От БМФ отговориха на Валери Симеонов за приватизационния договор

Симеонов обвини в „корупционна зависимост” Административния съд в Бургас
заради множеството отхвърлени актове на НАП за затваряне на заведения. Вицепремиерът сравни работата на магистратите с тази на колегите им във Варна. В морската столица от издадени 220 акта само 24 са били отхвърлени, докато в Бургас  от 120 затворени от данъчните обекта само 12 са останали запечатани след обжалването съда. 

Варненските данъчни запечатаха 10 хотела заради нарушения

Във Варна Симеонов взе участие в заседанието на Областния координационен щаб по туризъм, чиято работа даде за пример. Извършените проверки са увеличили приходите в държавния бюджет. Постъпленията само от ДДС през месеците юни и юли са с 14 млн. лв. повече спрямо същия период на миналата година.