В Аксаково ще строят многофункционална спортна зала
В Аксаково ще строят многофункционална спортна зала / снимка: ГЕРБ

Изграждане на многофунционална спортна зала с модерен спортен комплекс в Аксаково е един от приоритетите за кмета на общината Атанас Стоилов, обяви той пред Дарик. Спечелилият пети поред мандат Стоилов разкри, че залата и комплексът ще бъдат построени на мястото на стадиона в Аксаково.

„Отчетено е желанието на хората за възстановяване на детските площадки и изграждане на спортни площадки, а в по-големите населени места като градовете Аксаково и Игнатиево и селата Кичево и Любен Каравелово - изграждане на модерни спортни комплекси и стадиони", отбеляза преизбраният кмет.

Цялостно саниране и възстановяване на общински сгради като кметства, читалища и библиотеки, подобряване на водоснабдяването в малките населени места, почистване на микросметищата и обновяване на пътната мрежа в малките села са сред останалите приоритети пред Атанас Стоилов за следващите 4 години.

Има проектна готовност за изграждане на цялостен воден цикъл в Игнатиево, какъвто бе реализиран в Аксаково. Ще се работи и за реализиране на идеята за пътен възел, който да свързва магистрала „Хемус" с Игнатиево. Проектът е вече съгласуван с министъра на регионалното развитие и благоустройството, разкри Стоилов.

Община Аксаково е с над 4 пъти по-ниски данък сгради и такса смет, в сравнение със съседната община Варна, което прави Аксаково един от най-желаните за инвестиции райони във Варненско.

„След 4 години виждам Аксаково като един модерен европейски град, с много зеленина, което в момента реализираме, с една красива спортна база, многофункционална зала и като цяло със създадени удобства за всички жители на общината", сподели новият стар кмет.

Атанас Стоилов ще управлява община Аксаково за пети пореден мандат. Той спечели изборите с почти 74% от гласовете. Това е най-категоричният резултат, с който Стоилов печели кметски мандат. На миналите местни избори той бе избран с около 65% от гласовете.

„Признанието е голямо, но може би е и заради свършената работа през всичките тези години. Оказа се, че хората виждат това, което е направено, и желанието, с което всеки един от нас работи всеки ден", сподели един от най-успешните общински кметове в България.