/ Снимка: Дарик, архив
34-годишен мъж от Варна се призна за виновен за държане и разпространение на наркотици. Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура и Светослав И., по силата на което младият мъж получи условна присъда и ще трябва да плати 7000 лева глоба, съобщиха от пресслужбата на съда.

На 9 август миналата година Светослав бил хванат с хашиш и марихуана, с общо нетно тегло 727,10 грама и на обща стойност 4362,60 лв. Варненецът призна и че през периода юни – август в имот в местност „Прибой“ отглеждал 28 броя растения от рода на конопа /марихуана/.

Със споразумението Светослав приема да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от 2 години и половина, което се отлага с изпитателен срок от 4 години. Той ще трябва да плати в полза на държавния бюджет и направените разноски по делото в размер на 630лв. 

Глобата от 7000 лева следва да бъде платена доброволно в 7-дневен срок от днес, а ако това не бъде спазено, ще се пристъпи към принудително събиране на сумата.