/ lolandpop.bg
Бонбоните им са уникални, защото във вътрешността им са изписани различни думи
Украинци създадоха бонбонено царство във Варна
95924
Украинци създадоха бонбонено царство във Варна
  • Украинци създадоха бонбонено царство във Варна
Първата работилница за ръчно правени бонбони в България се намира в центъра на Варна. Освен че са изработени изцяло на ръка, сладките изкушения имат само натурални съставки.

Собственици на сладкарницата са семейство украинци, които саморъчно изработват захарните изделия. А бонбоните им са уникални и с още нещо - във вътрешността им са изписани различни думи и съкращения. Като например „Варна”, „ЧНГ” и “I love you”.

lolandpop.bg

lolandpop.bg

Татяна и Владимир Дживага са във Варна от 3 години. В родината си той е бил банкер, а тя – маникюристка. Политическата ситуация в родината им ги кара да я напуснат, заедно с двамата си сина. И попадат в българската морска столица.

lolandpop.bg

Преди да дойдат тук семейство Дживага не са правили бизнес с бонбони, или цукерки, както ги наричат в Украйна. А идеята за бонбоните им идва след екскурзия в Чехия.

В сладкарницата се предлагат и близалки, бастунчета и захарни цветя в разнообразни цветове с всевъзможни вкусове – от малина и портокал до грозде и диня. Всичко е ръчна изработка и с натурални съставки. Така например жълтото е от морков, зеленото  - от спанак, лилавото е от патладжан, а черното – от черупки на кокос.

lolandpop.bg

В аудио зоната ще откриете повече за „сладкия” бизнес на украинското семейство.