Търси се 5-звезден хотел за домакинството ни на ПАЧИС
Търси се 5-звезден хотел за домакинството ни на ПАЧИС / Дарик Варна, архив

Домакинството на Варна на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) през май ще струва 264 180 лева без ДДС. Това става ясно от обявление в сайта на Агенцията по обществени поръчки.

Поръчката включва настаняването и нощувките на участниците във форума в периода 19-25 май, придружаващите лица и лицата, ангажирани служебно в мероприятието, прехраната им, осигуряване на кафе-паузи и минерална вода, осигуряване ползването на зали и други помещения и тяхното оборудване, транспортно обслужване и други спомагателни услуги, свързани с мероприятието.

Делегатите трябва да бъдат настанени в 5-звезден хотел във Варна или близките курорти. Това е едно от изискванията към кандидатите за обявената от Народното събрание обществена поръчка. Хотелът трябва да има капацитет за настаняване минимум 180 лица, да разполага с минимум 12 апартамента със съседни стаи за охрана, минимум две зали, едната с капацитет до 200 лица, другата с капацитет до 60 лица. Кандидатите трябва да имат минимум 500 000 лева оборот от предоставянето на подобни услуги за последните три години.

Само три хотела във Варна имат 5 звезди. С такава категория са и 5 хотела в курорта „Златни пясъци", показа справка на Дарик.

Варна ще е домакин на Конференция на председателите на парламенти на страните-членки на Парламентарната асамблея на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество в периода 22-24 май. България пое ротационното председателство на ПАЧИС в края на ноември. По време на българското председателство за шест месеца организацията се ръководи от председателя на парламента Цецка Цачева. Българското председателство преминава под знака на 20-та годишнина от създаването на ПАЧИС.

Заместник-председател на ПАЧИС е варненецът Свилен Крайчев. Той беше освободен от НС през януари миналата година, за да поеме поста с 3-годишен мандат. На неговото място депутат от ГЕРБ стана Лилия Христова.

С избора на Крайчев за заместник-председател на асамблеята България за първи път има представител в черноморския съюз. Свилен Крайчев отговаря за междупарламентарното сътрудничество.