Треньорите на Русия и България: Първият гейм в мача беше решаващ
Треньорите на Русия и България: Първият гейм в мача беше решаващ / netinfo

Старши треньорите на волейболните отбори на Русия и България се обединиха около мнението, че първият гейм в мача между двата отбора, спечелен от нашите с 3:1, се е оказал решаващ за крайния изход на срещата.

Ето какво споделиха двамата специалиста след сблъсъка:

Даниеле Баноли (старши треньор на Русия): „Първият гейм беше много важен. Ние трябваше да спечелим, но загубихме заради банални грешки. Това вдъхнови съперника ни. Смятам, че в първата част на мача играхме по-добре, а след това ситуацията се промени. От третия сет България пое контрола върху мача и заслужи победата. България ме изненада с отличното си посрещане. Резервата Методи Ананиев бе един от тези, които направиха разликата между двата отбора".

Силвано Пранди (старши треньор на България): „Искам да поздравя моя отбор за спечелването на този мач. Това ни дава шанс за класиране във финалния кръг. Съгласен съм с Даниеле Баноли, че първият гейм беше много важен. Като го спечелихме, си вдъхнахме увереност в собствените сили. Този мач беше много лесен за нас, защото не бяхме под никакво напрежение".

Сергей Тетюкин (капитан на Русия): "Много съм разстроен от резултата на мача. Не одобрявам начинът, по който играхме. Не намерихме правилния начин като отбор и индивидуално".

Андрей Жеков (капитан на България): „Изключително съм щастлив, че победихме един от най-силните отбори в света. Благодарение на отличната си игра в блокада спечелихме мача. Беше трудно да играем пред тази публика, която подкрепяше непрестанно домакините".