Телефонно обаждане спаси момиче от падащ таван
Телефонно обаждане спаси момиче от падащ таван / Дарик Варна, архив

Живеещите в новопостроените кооперации на ул. "Македония" след влизане вкъщи трябва да слагат каски. Късно снощи в дома на третокурсничка от Технически университет - Варна падат огромни парчета мазилка. Съдбоносно телефонно обаждане спасява младата девойка от сериозно нараняване, информира „Петел".

Миг преди да полети близо 4 кв.м. солидна мазилка, нейният приятел звъни по телефона, а отивайки към него зад гърба й се приземяват с чутовен гръм парчетата от тавана. В облака от прах момичето, което не пожела да бъде снимано, успява да се ориентира и излиза от стаята. По-късно шокирана установява какво се е случило.

Цялото помещение е покрито с дебел пласт прах, а на пода, по кухненските уреди, компютрите и масата лежат огромни парчета мазилка. Разбит на парчета е и полилей, а кухненски аспиратор е изкривен.

Живеещите на горния етаж се притеснили от силния удар, казаха самите те. "Съпругата ми пушеше на терасата и изведнъж дойде и каза, че в долния апартамент нещо солидно е паднало", разказа притеснен съсед. "Имам малко дете, какво ще се случи с него, ако това се случи и при нас", чудеше се изуменият мъж.

Оказва се, че през въпросния апартамент, при строителството на чисто новата кооперация на "Македония" 159, са преминали две бригади, свидетелстваха живеещите. По думите им първата бригада е напуснала обекта преди да измаже въпросната кухня, а втората е поела оставащата работа.

"Некачествено замазване и слягането на новопостроените блокове понякога е причина за подобни инциденти, вероятността от наранявания е сравнително голяма, но по-опасен е стресът от подобно преживяване", каза пред Petel.bg строителен инженер.