/ община Девня
Тази година Девня ще се сдобие с общински Дом за възрастни хора
Свилен Шитов, кмет на Девня
100618
Свилен Шитов, кмет на Девня
  • Свилен Шитов, кмет на Девня
Уличното видео наблюдение в Девня е помогнало за разкриването на няколко телефонни измами. Разследващите са успели да стигнат до „мулетата”, след като камерите са запечатали номерата на автомобилите им.  На двама от потърпевшите дори са възстановени сумите, които са били межди 1500 и 3000 лева. Това заяви в интервю за Дарик кметът на града Свилен Шитов, който алармира за нова схема на измамниците. Те вече се представяли за общински служители, като назовавали имената на чиновници в кметството. 
 
През тази година Девня ще разполага с рекорден бюджет в размер на 16,4 млн. лева, който е с 1,5 млн. лв. повече от макрорамката през 2018 г., каза още Шитов. Капиталовата програма възлиза на 7,5 млн. лв., като включва рехабилитация на улиците, ремонт на градския парк, цялостна подмяна на уличното осветление и изграждане на нова система за събиране отпадъците с вградени в земята контейнери. Част от болницата се бъде преустроена в дом за възрастни хора. 
 
Свилен Шитов очаква до края на година да бъдат ремонтирани всички публични сгради в Девня. Общината очаква европейско финансиране за ремонти на детска градина „Незабравка”, на читалището и Младежкия дом в квартал „Повеляново”, на бул. „Съединение”, на старото кметство, както и на читалището в село Кипра.  
 
Целият разговор със Свилен Шитов е в прикаченото аудио.