„Страсти под брястовете” - първа премиера за годината на Драматичния театър
„Страсти под брястовете” - първа премиера за годината на Драматичния театър / Дарик Варна

„Страсти под брястовете” на американския драматург Юджийн О`Нийл, носител на Нобелова награда за литература (1936), е първото премиерно заглавие за тази година, което Драматичен театър „Стоян Бъчваров” ще поднесе на своята публика на 21 януари от 18.00 ч. на сцена Филиал. Трактовката е дело на режисьора Димитър Стоянов, поставял на варненска сцена „Рибарски свади” от Карло Голдони, „Д-р” от Бранислав Нушич, „Човекоядката” на Иван Радоев и др.

Сюжетът на „Страсти под брястовете” драматично преплита страстта към земята с любовните взаимоотношения между героите, за да доведе до убийството на едно дете. Интерпретацията на гранични психически състояния и ситуации, които поставят човека пред труден избор, е една от вечните теми в изкуството, актуална и за българския зрител, и за XXI век, изтъква артистичният директор на театъра Пламен Георгиев като повод за избора на пиесата.

Главните образи пресъздават Михаил Мутафов (Кейбът), Веселина Михалкова (Абби) и Стоян Радев (Ибън), в останалите роли ще видим Пламен Димитров, Васил Читанов, Христо Христов, Теодора Михайлова, Нели Вълканова, Юлияна Чернева. Хореограф Таня Венцеславова.